VW-topman Osterloh ligt onder vuur

De Duitse justitie heeft nu ook Bernd Osterloh, de invloedrijke voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad én lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep in het vizier. Justitie vermoedt dat Osterloh vele jaren lang veel te veel betaald heeft gekregen voor een vakbondsvertegenwoordiger.

VW-topman Osterloh ligt onder vuur

VW maakt de salarissen van mensen als Osterloh niet bekend maar hij heeft zelf onlangs in een interview verklaard dat dat rond de 200.000 euro per jaar ligt. Daar komen dan nog forse bonussen als lid van de Raad van Toezicht bovenop, waardoor z’n totale inkomsten in een goed jaar tot 750.000 euro op kunnen lopen. Dat zou volgens justitie in strijd kunnen zijn met een Duitse wet die bedrijven verbiedt geld te verspillen door haar mensen overvloedig te betalen.

Osterloh is al elf jaar lang de hoogste werknemersvertegenwoordiger bij VW, een bedrijf met wereldwijd meer dan 600.000 mensen. Als lid van de OR hoort hij officieel net zo veel betaald te krijgen als in de ‘normale’ baan die hij normaal zou bekleden. Maar omdat Osterloh al zo lang full-time OR- en bondswerk doet is, is de relatie tussen een vorige baan duidelijk zoek geraakt. Een cruciale vraag is daarbij ook welke functie hij in feite nu zou hebben gehad als hij gewoon op z’n carrièrepad was doorgegaan. De VW-groep heeft het onderzoek toegegeven en stelt zoals gebruikelijk dat het de autoriteiten alle mogelijke medewerking zal verlenen.

VW-topman Osterloh ligt onder vuur - Automobielmanagement.nl

VW-topman Osterloh ligt onder vuur

De Duitse justitie heeft nu ook Bernd Osterloh, de invloedrijke voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad én lid van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep in het vizier. Justitie vermoedt dat Osterloh vele jaren lang veel te veel betaald heeft gekregen voor een vakbondsvertegenwoordiger.

VW-topman Osterloh ligt onder vuur

VW maakt de salarissen van mensen als Osterloh niet bekend maar hij heeft zelf onlangs in een interview verklaard dat dat rond de 200.000 euro per jaar ligt. Daar komen dan nog forse bonussen als lid van de Raad van Toezicht bovenop, waardoor z’n totale inkomsten in een goed jaar tot 750.000 euro op kunnen lopen. Dat zou volgens justitie in strijd kunnen zijn met een Duitse wet die bedrijven verbiedt geld te verspillen door haar mensen overvloedig te betalen.

Osterloh is al elf jaar lang de hoogste werknemersvertegenwoordiger bij VW, een bedrijf met wereldwijd meer dan 600.000 mensen. Als lid van de OR hoort hij officieel net zo veel betaald te krijgen als in de ‘normale’ baan die hij normaal zou bekleden. Maar omdat Osterloh al zo lang full-time OR- en bondswerk doet is, is de relatie tussen een vorige baan duidelijk zoek geraakt. Een cruciale vraag is daarbij ook welke functie hij in feite nu zou hebben gehad als hij gewoon op z’n carrièrepad was doorgegaan. De VW-groep heeft het onderzoek toegegeven en stelt zoals gebruikelijk dat het de autoriteiten alle mogelijke medewerking zal verlenen.