Dat meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant zal Ford de ontslagplannen later deze week bekend maken. Ford heeft wel verklaard dat er geen besluiten zijn genomen over ontslagen maar ontkent het rapport van de WSJ verder niet expliciet. "In de kosten snijden en het bedrijf zo slank maken als maar mogelijk is, behoort al langer tot ons streven."

Over het eerste kwartaal kwam die winst van Ford weer 35 procent lager uit dan een jaar eerder. Ford heeft meer nog dan de directe concurrenten zwaar last van de inzakkende Amerikaanse automarkt. Door die en andere problemen is de koers van Ford op Wall Street sinds begin dit jaar al met 17 procent gedaald. De autofabrikant stond tijdens de vorige week gehouden aandeelhoudersvergadering dan ook zwaar onder druk om het financiële tij te keren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding