Renault vangt 811 miljoen van Nissan

Het grote pakket aandelen dat Renault bezit in Nissan levert bepaald geen windeieren op. Renault heeft laten weten dat het 811 miljoen euro hoopt te ontvangen uit de winst die de Japanse partner in het laatste boekjaar – van 1 april 2016 tot 31 maart 2017 – heeft gemaakt.

IJzige verhoudingen in alliantie Renault-Nissan

Nissan zelf maakte vorige week bekend dat het een operationele winst heeft behaald van bijna zes miljard euro op een omzet van ruim 93 miljard euro. Die winst was ruim hoger door sterke verkoopresultaten in de VS, China en West-Europa. Dat werd deels teniet gedaan door de sterk gestegen koers van de Yen, een probleem waar ook andere Japanse autofabrikanten mee te kampen hebben.

Verwachting 

Nissan heeft tegelijk de verwachting uitgesproken dat de winst over het nieuwe boekjaar een procent of tien hoger uit zal kunnen komen. Dat betekent dus ook dat Renault volgend jaar nog meer uit Tokyo tegemoet kan zien.

Renault vangt 811 miljoen van Nissan - Automobielmanagement.nl

Renault vangt 811 miljoen van Nissan

Het grote pakket aandelen dat Renault bezit in Nissan levert bepaald geen windeieren op. Renault heeft laten weten dat het 811 miljoen euro hoopt te ontvangen uit de winst die de Japanse partner in het laatste boekjaar – van 1 april 2016 tot 31 maart 2017 – heeft gemaakt.

IJzige verhoudingen in alliantie Renault-Nissan

Nissan zelf maakte vorige week bekend dat het een operationele winst heeft behaald van bijna zes miljard euro op een omzet van ruim 93 miljard euro. Die winst was ruim hoger door sterke verkoopresultaten in de VS, China en West-Europa. Dat werd deels teniet gedaan door de sterk gestegen koers van de Yen, een probleem waar ook andere Japanse autofabrikanten mee te kampen hebben.

Verwachting 

Nissan heeft tegelijk de verwachting uitgesproken dat de winst over het nieuwe boekjaar een procent of tien hoger uit zal kunnen komen. Dat betekent dus ook dat Renault volgend jaar nog meer uit Tokyo tegemoet kan zien.