Uber verliest juridische slag met Google

Uber moet 14.000 illegaal verkregen files met informatie over autonoom rijden zo snel mogelijk terug geven aan Waymo, de ‘autotak’ van Google.

Uber verliest juridische slag met Google

Bovendien mag Anthony Levandowsko, de man die de informatie heeft meegenomen toen hij in januari 2016 opstapte bij Waymo, voorlopig niet werken aan Lindar, de sensortechnologie die een sleutelrol speelt in de autonoom rijdende auto’s van Uber.

Dat heeft een districtsrechter in San Francisco verordonneerd in het juridische conflict tussen beide grootmachten die met elkaar strijden om de toekomstige hegemonie bij autonoom rijden. Volgens de rechter wist Uber, of had het in ieder geval moeten weten, dat Levandowsko files met handelsgeheimen had meegenomen van zijn vorige werkgever Waymo. Ook zou Uber hebben moeten weten dat in ieder geval een deel van de informatie is ‘doorgesijpeld’ naar Ubers eigen onderzoekswerk. Levandowsko begon in eerste instantie en eigen bedrijfje voor zelfrijdende vrachtauto’s, Otto, maar dat werd in augustus vorig jaar voor 800 miljoen dollar gekocht door Uber.

Uber verliest juridische slag met Google - Automobielmanagement.nl

Uber verliest juridische slag met Google

Uber moet 14.000 illegaal verkregen files met informatie over autonoom rijden zo snel mogelijk terug geven aan Waymo, de ‘autotak’ van Google.

Uber verliest juridische slag met Google

Bovendien mag Anthony Levandowsko, de man die de informatie heeft meegenomen toen hij in januari 2016 opstapte bij Waymo, voorlopig niet werken aan Lindar, de sensortechnologie die een sleutelrol speelt in de autonoom rijdende auto’s van Uber.

Dat heeft een districtsrechter in San Francisco verordonneerd in het juridische conflict tussen beide grootmachten die met elkaar strijden om de toekomstige hegemonie bij autonoom rijden. Volgens de rechter wist Uber, of had het in ieder geval moeten weten, dat Levandowsko files met handelsgeheimen had meegenomen van zijn vorige werkgever Waymo. Ook zou Uber hebben moeten weten dat in ieder geval een deel van de informatie is ‘doorgesijpeld’ naar Ubers eigen onderzoekswerk. Levandowsko begon in eerste instantie en eigen bedrijfje voor zelfrijdende vrachtauto’s, Otto, maar dat werd in augustus vorig jaar voor 800 miljoen dollar gekocht door Uber.