Aston Martin wil naar de beurs

Aston Martin denkt er hard over om volgend jaar naar de beurs in Londen te gaan. De Britse bouwer van luxe sportwagens hoopt daarmee net zo te profiteren van haar uitstekende imago als Ferrari waarvan de koers na de beursintroductie inmiddels al scherp is gestegen.

Aston Martin wil naar de beurs

Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen bij Aston Martin. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom van een aantal investeerders met het Italiaanse Investindustrial als grootste aandeelhouder. Aston Martin meldde onlangs uitstekende kwartaalcijfers, vooral door het succes van de nieuwe DB11, en verwacht ook dat de brutowinst dit jaar zeker 50 procent hoger uit zal kunnen komen. Bovendien hoopt het bedrijf binnenkort een nieuwe fabriek in Wales in gebruik te nemen. Een woordvoerder wil niet veel zeggen over een beursgang: "We zijn 100 procent gefocust op de realisatie van ons business plan voor de komende zeven jaar. Zaken die iets te maken hebben met de toekomstige structuur of eigendom van onze onderneming horen thuis bij de aandeelhouders."
Overigens schrijft Aston Martin nu al vijf jaar achter elkaar rode cijfers wat het voortbestaan van het Britse merk van James Bond steeds onzekerder maakt.

Aston Martin wil naar de beurs - Automobielmanagement.nl

Aston Martin wil naar de beurs

Aston Martin denkt er hard over om volgend jaar naar de beurs in Londen te gaan. De Britse bouwer van luxe sportwagens hoopt daarmee net zo te profiteren van haar uitstekende imago als Ferrari waarvan de koers na de beursintroductie inmiddels al scherp is gestegen.

Aston Martin wil naar de beurs

Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen bij Aston Martin. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom van een aantal investeerders met het Italiaanse Investindustrial als grootste aandeelhouder. Aston Martin meldde onlangs uitstekende kwartaalcijfers, vooral door het succes van de nieuwe DB11, en verwacht ook dat de brutowinst dit jaar zeker 50 procent hoger uit zal kunnen komen. Bovendien hoopt het bedrijf binnenkort een nieuwe fabriek in Wales in gebruik te nemen. Een woordvoerder wil niet veel zeggen over een beursgang: "We zijn 100 procent gefocust op de realisatie van ons business plan voor de komende zeven jaar. Zaken die iets te maken hebben met de toekomstige structuur of eigendom van onze onderneming horen thuis bij de aandeelhouders."
Overigens schrijft Aston Martin nu al vijf jaar achter elkaar rode cijfers wat het voortbestaan van het Britse merk van James Bond steeds onzekerder maakt.