Het grootste bedrag, 278,5 miljoen, komt van Toyota, 131 miljoen van BMW, 76 miljoen van Mazda terwijl Subaru 68 miljoen bijdraagt aan de ‘settlement’.

Met de overeenkomst zijn de schadeclaims van meer dan 16 miljoen bezitters van een met Takata airbags uitgeruste auto geregeld. "We zijn met de regeling akkoord gegaan gezien de omvang en ernst van de Takata-terugroepacties," stellen de autofabrikanten in een gezamenlijke verklaring. Wel moeten de afspraken nog worden goedgekeurd door een districtsrechter in Florida.

Compensatie waardeverlies 

De vergoeding is bedoeld als compensatie voor waardeverlies en de kosten voor vervangend vervoer tijdens de reparatie. Ford, Honda en Nissan moeten nog tot een overeenkomst zien te komen. Bovendien is het zo dat er ook nog een groot aantal zaken wegens geleden persoonlijke schade lopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding