Audi bereikt akkoord met dealers in China

Audi heeft eindelijk een akkoord bereikt met haar dealers in China. De al maanden aanhoudende problemen hebben geleid tot een forse daling van de verkopen van Audi op de Chinese markt.

Audi heeft nu samen met haar Chinese partner SAIC een overeenkomst getekend met de Audi Dealer Council over de toekomstige ontwikkeling van haar business in China. "Het akkoord is gebaseerd op een wederzijds begrip van hoe de geplande samenwerking tussen SAIC en Audi in het belang van alle betrokken partijen zal zijn." Audi zal samen met de dealer-partners de plannen voor de komende tien jaar verder opzetten. Audi zal meer modellen op de markt zetten, waaronder ook in China zelf gebouwde auto’s. Alle modellen die door Audi samen met SAIC zijn ontwikkeld worden via het bestaande dealernetwerk verkocht maar daarnaast wordt nadrukkelijk ook gesproken van een tweede pijler voor de Chinese markt. Verder willen partijen de samenwerking op het gebied van elektrische auto’s sterk uitbreiden. "Dit is een strategische mijlpaal voor Audi’s business in China," zegt Dietmar Voggenreiter, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor sales en marketing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi bereikt akkoord met dealers in China - Automobielmanagement.nl

Audi bereikt akkoord met dealers in China

Audi heeft eindelijk een akkoord bereikt met haar dealers in China. De al maanden aanhoudende problemen hebben geleid tot een forse daling van de verkopen van Audi op de Chinese markt.

Audi heeft nu samen met haar Chinese partner SAIC een overeenkomst getekend met de Audi Dealer Council over de toekomstige ontwikkeling van haar business in China. "Het akkoord is gebaseerd op een wederzijds begrip van hoe de geplande samenwerking tussen SAIC en Audi in het belang van alle betrokken partijen zal zijn." Audi zal samen met de dealer-partners de plannen voor de komende tien jaar verder opzetten. Audi zal meer modellen op de markt zetten, waaronder ook in China zelf gebouwde auto’s. Alle modellen die door Audi samen met SAIC zijn ontwikkeld worden via het bestaande dealernetwerk verkocht maar daarnaast wordt nadrukkelijk ook gesproken van een tweede pijler voor de Chinese markt. Verder willen partijen de samenwerking op het gebied van elektrische auto’s sterk uitbreiden. "Dit is een strategische mijlpaal voor Audi’s business in China," zegt Dietmar Voggenreiter, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor sales en marketing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding