Volvo Car werkt samen met Volvo trucks

Volvo Cars gaat nog dit jaar auto’s assembleren in India, waarbij wordt samengewerkt met de gelijknamige fabrikant van vrachtauto’s en bussen Volvo Group.

In een bestaande vrachtautofabriek bij Bangalore wordt in eerste instantie de XC90 SUV gebouwd, wat later gevolgd zal worden door andere modellen op basis van de SPA modulaire architectuur van Volvo Cars. De Zweedse fabrikant wil daarmee verder doordringen op de snel groeiende Indiase automarkt.

Opvoeren verkopen

"Ik ben blij dat we kunnen beginnen met de verkoop van Volvo’s Made in India," zegt CEO Håkan Samuelsson. "Dit is een belangrijke stap omdat we mikken op het opvoeren van onze verkopen en het verdubbelen van ons marktaandeel in het premium segment." Volvo Cars sluit met het initiatief ook aan bij de ideeën van de Indiase regering die graag de maakindustrie in eigen land wil stimuleren en promoten. Het Zweedse bedrijf verkocht vorig jaar 1.400 auto’s in India, dat is 24 procent meer dan in 2015. In de eerste vier maanden van dit jaar lag de afzet 35 procent hoger dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo Car werkt samen met Volvo trucks - Automobielmanagement.nl

Volvo Car werkt samen met Volvo trucks

Volvo Cars gaat nog dit jaar auto’s assembleren in India, waarbij wordt samengewerkt met de gelijknamige fabrikant van vrachtauto’s en bussen Volvo Group.

In een bestaande vrachtautofabriek bij Bangalore wordt in eerste instantie de XC90 SUV gebouwd, wat later gevolgd zal worden door andere modellen op basis van de SPA modulaire architectuur van Volvo Cars. De Zweedse fabrikant wil daarmee verder doordringen op de snel groeiende Indiase automarkt.

Opvoeren verkopen

"Ik ben blij dat we kunnen beginnen met de verkoop van Volvo’s Made in India," zegt CEO Håkan Samuelsson. "Dit is een belangrijke stap omdat we mikken op het opvoeren van onze verkopen en het verdubbelen van ons marktaandeel in het premium segment." Volvo Cars sluit met het initiatief ook aan bij de ideeën van de Indiase regering die graag de maakindustrie in eigen land wil stimuleren en promoten. Het Zweedse bedrijf verkocht vorig jaar 1.400 auto’s in India, dat is 24 procent meer dan in 2015. In de eerste vier maanden van dit jaar lag de afzet 35 procent hoger dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding