Aandeelhouders Koops Furness klagen EY-accountant aan

De aandeelhouders van het failliete autobedrijf Koops Furness vinden dat de accountant van EY niet kritisch genoeg is geweest in zijn controle. Daardoor ontstond een veel te florissant beeld van de financiële positie van het bedrijf dat drie jaar geleden over de kop ging, meldt het Financieel Dagblad.

Aandeelhouders Koops Furness klagen EY-accountant aan

De aandeelhouders, de familie Koops en transportverzekeraar TVM, hebben een tuchtzaak tegen de accountant aangespannen. Zij stellen daarbij dat ze in juli 2014 mogelijk af hadden gezien van een extra investering van zes miljoen in Koops Furness als ze een goed beeld hadden gehad van de gang van zaken. Een maand later was het autobedrijf failliet en waren de aandeelhouders hun geld kwijt. De advocaat van de betrokken accountant wijst alle beschuldigingen van de hand.
De ondergang van Koops Furness met 1.085 werknemers en 460 miljoen omzet was één van de omvangrijkste faillissementen in ons land.

Aandeelhouders Koops Furness klagen EY-accountant aan - Automobielmanagement.nl

Aandeelhouders Koops Furness klagen EY-accountant aan

De aandeelhouders van het failliete autobedrijf Koops Furness vinden dat de accountant van EY niet kritisch genoeg is geweest in zijn controle. Daardoor ontstond een veel te florissant beeld van de financiële positie van het bedrijf dat drie jaar geleden over de kop ging, meldt het Financieel Dagblad.

Aandeelhouders Koops Furness klagen EY-accountant aan

De aandeelhouders, de familie Koops en transportverzekeraar TVM, hebben een tuchtzaak tegen de accountant aangespannen. Zij stellen daarbij dat ze in juli 2014 mogelijk af hadden gezien van een extra investering van zes miljoen in Koops Furness als ze een goed beeld hadden gehad van de gang van zaken. Een maand later was het autobedrijf failliet en waren de aandeelhouders hun geld kwijt. De advocaat van de betrokken accountant wijst alle beschuldigingen van de hand.
De ondergang van Koops Furness met 1.085 werknemers en 460 miljoen omzet was één van de omvangrijkste faillissementen in ons land.