In die stad in de buurt van Dresden staat al een batterijenfabriek van Deutsche Accumotive, een volle dochter van Daimler, maar Daimler wil de capaciteit fors opvoeren om de opmars van de EV bij te houden. "Wij willen de drijvende kracht op de weg naar de elektromobiliteit zijn. De uitbreiding van de fabriek in Kamenz vormt daar een belangrijk onderdeel van," aldus bestuursvoorzitter Dieter Zetsche bij de plechtige ‘eerste batterij legging’.

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz wil de komende tijd alles bij elkaar zo’n één miljard euro investeren in de wereldwijde productie van EV-batterijen. De nieuwe fabriek in Kamenz moet al halverwege volgend jaar in bedrijf komen. In het kader van het nieuwbouwproject worden ook de logistieke voorzieningen rond de vestigingen in die stad verder verbeterd. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding