Donald Trump weer fel tegen Duitse auto’s

President Donald Trump heeft zich tijdens een onderonsje met EU-bestuurders in Brussel opnieuw kritisch uitgelaten over de grote stroom Duitse auto’s en andere goederen die jaarlijks naar de VS komen.

"De Duitsers zijn slecht, erg slecht. Kijk eens naar de miljoenen auto’s die ze in de Verenigde Staten verkopen. Het is beangstigend. We gaan dat stoppen," heeft Trump geroepen volgens Der Spiegel dat citeert uit ‘bronnen die bij het onderhoud aanwezig waren.’ De Duitsers kregen echter steun van Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse baas van de Europese Commissie: "Vrije handel, daar worden we allemaal beter van." Desondanks is de toon van het gesprek hard gebleven, zegt Der Spiegel toch. "De Europeanen waren werkelijk verbaasd hoe weinig de Amerikaanse president zich aan de handelspolitiek gelegen laat liggen."

Invoerheffing

Trump heeft zich al eerder beklaagd over het enorme overschot dat de Duitsers realiseren op de handelsbalans met de VS. Ook toen had hij het gemunt op auto’s: "Kijk eens hoeveel Duitse auto’s er door de straten van New York rijden. Ik wil tegen BMW zeggen: als jullie een fabriek in Mexico bouwen en dan die auto’s in de VS denken te verkopen zonder daar 35 procent invoerheffing op te betalen, dan kan je dat vergeten," zei de president bij die gelegenheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Donald Trump weer fel tegen Duitse auto’s - Automobielmanagement.nl

Donald Trump weer fel tegen Duitse auto’s

President Donald Trump heeft zich tijdens een onderonsje met EU-bestuurders in Brussel opnieuw kritisch uitgelaten over de grote stroom Duitse auto’s en andere goederen die jaarlijks naar de VS komen.

"De Duitsers zijn slecht, erg slecht. Kijk eens naar de miljoenen auto’s die ze in de Verenigde Staten verkopen. Het is beangstigend. We gaan dat stoppen," heeft Trump geroepen volgens Der Spiegel dat citeert uit ‘bronnen die bij het onderhoud aanwezig waren.’ De Duitsers kregen echter steun van Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse baas van de Europese Commissie: "Vrije handel, daar worden we allemaal beter van." Desondanks is de toon van het gesprek hard gebleven, zegt Der Spiegel toch. "De Europeanen waren werkelijk verbaasd hoe weinig de Amerikaanse president zich aan de handelspolitiek gelegen laat liggen."

Invoerheffing

Trump heeft zich al eerder beklaagd over het enorme overschot dat de Duitsers realiseren op de handelsbalans met de VS. Ook toen had hij het gemunt op auto’s: "Kijk eens hoeveel Duitse auto’s er door de straten van New York rijden. Ik wil tegen BMW zeggen: als jullie een fabriek in Mexico bouwen en dan die auto’s in de VS denken te verkopen zonder daar 35 procent invoerheffing op te betalen, dan kan je dat vergeten," zei de president bij die gelegenheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding