De Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT wijt de daling aan het feit dat Pasen dit jaar l in april viel en vorig jaar in maart. Daarnaast spreekt de organisatie echter ook van ‘niet geplande productie aanpassingen.’ Over de eerste vier maanden van dit jaar kwam de productie niet meer dan één procent lager uit, benadrukt de SMMT.

In totaal draaiden de autofabrieken in Groot-Brittannië er vorige maand iets meer dan 122.000 nieuwe personenauto’s uit. Daarvan gingen er bijna 100.000 naar het buitenland, dat is ook ruim 18 procent minder dan in april 2015. De export blijft daarmee goed voor 81,5 procent van de totale productie.

Directeur Mike Hawes van de SMMT denkt dat de Britse autoproductie over het algemeen nog altijd in goede gezondheid verkeert: "De vooruitzichten zijn erg positief met een reeks nieuwe modellen die binnenkort in productie moeten komen. Om de toekomstige groei en investeringen veilig te stellen zal de komende regering – Groot-Brittannië houdt op 8 juni verkiezingen, red. – de open handel moeten garanderen en de voorwaarden veilig moeten stellen waardoor we wereldwijd concurrerend konden blijven."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding