Uit interne gegevens van Tesla zelf zou blijken dat er de laatste tijd gemiddeld 7,9 ongevallen per 100 werknemers plaats hebben gevonden tegen gemiddeld 3,9 per 100 voor de Amerikaanse auto-industrie als geheel.

Slechte situatie 

Dat meldt Worksafe, een Californische organisatie die strijdt voor betere omstandigheden voor werknemers. De slechte situatie houdt vermoedelijk verband met het feit dat de productie in de fabriek snel is opgevoerd waardoor de werkomstandigheden voor de arbeiders in het gedrang komen, aldus Worksafe. Vorig jaar draaide Tesla er 84.000 auto’s uit, dat is 65 procent meer dan in 2015. Tesla wil de productie de komende tijd, mede door de komst van Model 3, in versterkte mate opvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding