Pirelli ziet omzet 13,4% stijgen

Pirelli heeft in het eerste kwartaal van 2017 haar omzet met 13,4% zien toenemen tot 1,34 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 1,18 miljard.

Volgens Pirelli is de hogere omzet het resultaat van een verkoopstijging van banden in het premium segment, dat nu 68% van de totale omzet uitmaakt. In totaal verkocht de fabriek 2,9% meer banden, waarvan 15,3% meer premium banden. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 168,7 miljoen euro, 1,5% meer dan een jaar eerder.

De cijfers van het eerste kwartaal weerspiegelen de omslag van het de bandenproducent naar een bedrijf dat zich zuiver richt op de consumentenmarkt.. De truck- en landbouwbanden zijn nu onderdeel van TP Industrial Holding. Behalve de omslag naar alleen consumentenbanden verlegt Pirelli haar aandacht ook meer en meer op premium banden, en minder op banden in het goedkopere segment. Ook is de producent weer fietsbanden gaan produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pirelli ziet omzet 13,4% stijgen - Automobielmanagement.nl

Pirelli ziet omzet 13,4% stijgen

Pirelli heeft in het eerste kwartaal van 2017 haar omzet met 13,4% zien toenemen tot 1,34 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 1,18 miljard.

Volgens Pirelli is de hogere omzet het resultaat van een verkoopstijging van banden in het premium segment, dat nu 68% van de totale omzet uitmaakt. In totaal verkocht de fabriek 2,9% meer banden, waarvan 15,3% meer premium banden. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 168,7 miljoen euro, 1,5% meer dan een jaar eerder.

De cijfers van het eerste kwartaal weerspiegelen de omslag van het de bandenproducent naar een bedrijf dat zich zuiver richt op de consumentenmarkt.. De truck- en landbouwbanden zijn nu onderdeel van TP Industrial Holding. Behalve de omslag naar alleen consumentenbanden verlegt Pirelli haar aandacht ook meer en meer op premium banden, en minder op banden in het goedkopere segment. Ook is de producent weer fietsbanden gaan produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding