Het leek er oorspronkelijk veel op dat de olie-staat Tesla ter wille wilde zijn maar uiteindelijk bleek de krachtige lobby van de dealerbonden toch het pleit weer te winnen. Tesla is nog altijd in soortgelijke zaken verwikkeld in een aantal andere Amerikaanse staten waaronder Utah, Connecticut en Indiana.

Tesla is duidelijk zwaar teleurgesteld over de zoveelste nederlaag: "De wetgever heeft opnieuw gefaald om te voldoen aan de wens van de Texanen om op z’n 21ste eeuws een auto te kunnen kopen. Hierdoor missen ze waardevolle economische ontwikkelingskansen. We blijven strijden voor eerlijke, gezond-verstand hervormingen die het voor Tesla mogelijk maken om te investeren in Texas en de consument dezelfde keuzen te bieden die ze vrijwel overal elders krijgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding