Om dat te bereiken heeft de Franse autofabrikant de banden met haar Chinese partner ChangAn Automobile verder versterkt. Beide partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de komende zes jaar gesloten ‘om het premiemerk DS in China op de markt te zetten’. Dat gebeurt dan door de gezamenlijke onderneming CAPSA. PSA en ChangAn investeren alleen dit jaar al een half miljard euro in hun Chinese activiteiten.

Elektrische auto 

Vanaf volgend jaar moet er minstens één nieuw model per jaar van DS uitkomen. In 2019 zal daar ook een eerste elektrische auto bij horen. PSA richt ook een Chinees hoofdkwartier voor DS op bij de bestaande fabriek in Shengzen. De productiecapaciteit van die vestiging zal de komende tijd verder worden opgevoerd om alle geplande nieuwe modellen te kunnen bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding