Tesla even derde autobedrijf ter wereld

Tesla heeft ook BMW ingehaald als het gaat om de totale waarde – de ‘market capitalisation’ – op de effectenbeurs.

De koers van Tesla steeg eind vorige week weer flink waarmee die marktwaarde enige tijd uitkwam op 59,7 miljard dollar terwijl BMW op dat moment 59,3 miljard dollar waard was.

Inmiddels is de koers van Tesla wel weer wat ingezakt en staat de fabrikant van elektrische auto’s weer op een vierde plaats. Die positie bereikte Tesla eerder dit jaar nadat het eerst Ford en vervolgens General Motors inhaalde. Omdat de koers van de fabrikant van elektrische auto’s nog altijd flink in de lift lijkt te zitten, zal Tesla zich binnenkort naar alle waarschijnlijk wel vaster op de derde plaats nestelen.

De top twee ligt voorlopig echter niet binnen bereik. Het meest waardevolle autobedrijf, in ieder geval wat beurswaarde betreft, is Toyota dat op de beurs liefst 172,1 miljard dollar waard was. Op de tweede plaats staat nog altijd de Volkswagen groep met 78,3 miljard dollar. De ranglijst wordt dus ook wat financiële waarde betreft aangevoerd door de tweede grootste autofabrikanten van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla even derde autobedrijf ter wereld - Automobielmanagement.nl

Tesla even derde autobedrijf ter wereld

Tesla heeft ook BMW ingehaald als het gaat om de totale waarde – de ‘market capitalisation’ – op de effectenbeurs.

De koers van Tesla steeg eind vorige week weer flink waarmee die marktwaarde enige tijd uitkwam op 59,7 miljard dollar terwijl BMW op dat moment 59,3 miljard dollar waard was.

Inmiddels is de koers van Tesla wel weer wat ingezakt en staat de fabrikant van elektrische auto’s weer op een vierde plaats. Die positie bereikte Tesla eerder dit jaar nadat het eerst Ford en vervolgens General Motors inhaalde. Omdat de koers van de fabrikant van elektrische auto’s nog altijd flink in de lift lijkt te zitten, zal Tesla zich binnenkort naar alle waarschijnlijk wel vaster op de derde plaats nestelen.

De top twee ligt voorlopig echter niet binnen bereik. Het meest waardevolle autobedrijf, in ieder geval wat beurswaarde betreft, is Toyota dat op de beurs liefst 172,1 miljard dollar waard was. Op de tweede plaats staat nog altijd de Volkswagen groep met 78,3 miljard dollar. De ranglijst wordt dus ook wat financiële waarde betreft aangevoerd door de tweede grootste autofabrikanten van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding