Amazon wil auto’s verkopen in Europa

Online-gigant Amazon wil auto’s gaan verkopen in Europa. Amazon heeft een Europese autodivisie ingesteld onder leiding van Christoph Möller, vroeger autodeskundige bij adviesbureau Oliver Wyman, en zoekt nu naar meer personeel.

Als dat rond is, wordt het online-verkoopkanaal vermoedelijk als eerste gelanceerd in Groot-Brittannië. Of Amazon ook in Nederland auto’s gaat verkopen, is tot nu toe niet duidelijk.

Amazon draait momenteel al een kleinschalig proefproject met enkele modellen van Fiat Chrysler in Italië maar denkt nu over heel Europa, benadrukt Möller in een gesprek met Automobilwoche. Möller zegt overigens alleen zelf dat hij is benoemd tot hoofd van de autodivisie, dat is tot nu toe niet door Amazon zelf bevestigd.

Het Europese autobedrijf zou gaan werken vanuit de bestaande vestiging van Amazon in Luxemburg. Amazon is in de Verenigde Staten al langer actief op de automarkt. Zo biedt de Amerikaanse site een uitgebreid overzicht van vrijwel alle modellen die er op de markt te krijgen zijn, inclusief tientallen beoordelingen door gebruikers. Die auto’s zijn tot nu toe echter niet via de site te koop. Wel zijn in een aantal landen de meeste onderdelen en toebehoren voor auto’s via amazon.com verkrijgbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amazon wil auto’s verkopen in Europa - Automobielmanagement.nl

Amazon wil auto’s verkopen in Europa

Online-gigant Amazon wil auto’s gaan verkopen in Europa. Amazon heeft een Europese autodivisie ingesteld onder leiding van Christoph Möller, vroeger autodeskundige bij adviesbureau Oliver Wyman, en zoekt nu naar meer personeel.

Als dat rond is, wordt het online-verkoopkanaal vermoedelijk als eerste gelanceerd in Groot-Brittannië. Of Amazon ook in Nederland auto’s gaat verkopen, is tot nu toe niet duidelijk.

Amazon draait momenteel al een kleinschalig proefproject met enkele modellen van Fiat Chrysler in Italië maar denkt nu over heel Europa, benadrukt Möller in een gesprek met Automobilwoche. Möller zegt overigens alleen zelf dat hij is benoemd tot hoofd van de autodivisie, dat is tot nu toe niet door Amazon zelf bevestigd.

Het Europese autobedrijf zou gaan werken vanuit de bestaande vestiging van Amazon in Luxemburg. Amazon is in de Verenigde Staten al langer actief op de automarkt. Zo biedt de Amerikaanse site een uitgebreid overzicht van vrijwel alle modellen die er op de markt te krijgen zijn, inclusief tientallen beoordelingen door gebruikers. Die auto’s zijn tot nu toe echter niet via de site te koop. Wel zijn in een aantal landen de meeste onderdelen en toebehoren voor auto’s via amazon.com verkrijgbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding