Polestar werkt nu, net als AMG bij Mercedes, als leverancier van high-performance auto’s van Volvo. Het idee om het als ‘stand alone’ merk te lanceren komt voort uit de plannen van Geely om, een beetje naar het voorbeeld van de Volkswagen Groep, een stal vol onafhankelijke merken te hebben. Geely is al eigenaar van Volvo en de Britse taxibouwer The London Taxi Company en kocht onlangs ook een groot belang in het Maleisische Proton en daarmee in sportwagenbouwer Lotus. Bovendien zal Geely zelf binnenkort ook met het al eerder aangekondigde nieuwe merk Lynk & Co komen.

De eerste ‘eigen’ auto van Polestar zou gebouwd worden op basis van de het zogenaamde Scalable Product Architecture SPA-platform van Volvo dat momenteel wordt gebruikt voor de grotere modellen XC90, S90, V90 en de nieuwe XC60. Op den duur zou Polestar echter ook kleinere auto’s kunnen bouwen met gebruik van het CMA-platform. Tenslotte wil moederbedrijf Geely dat de Zweedse dochter ook haar autosport projecten gaat managen.