Polestar (Volvo) komt met eigen EV’s

Polestar, het ‘tuning’-merk van Volvo, wil onder eigen naam duurdere elektrische auto’s op de markt gaan brengen. Het eerste eigen model zou, als alles goed gaat, al eind dit jaar uit kunnen komen, meldt het Britse vakblad Auto Buyer.

Polestar werkt nu, net als AMG bij Mercedes, als leverancier van high-performance auto’s van Volvo. Het idee om het als ‘stand alone’ merk te lanceren komt voort uit de plannen van Geely om, een beetje naar het voorbeeld van de Volkswagen Groep, een stal vol onafhankelijke merken te hebben. Geely is al eigenaar van Volvo en de Britse taxibouwer The London Taxi Company en kocht onlangs ook een groot belang in het Maleisische Proton en daarmee in sportwagenbouwer Lotus. Bovendien zal Geely zelf binnenkort ook met het al eerder aangekondigde nieuwe merk Lynk & Co komen.

De eerste ‘eigen’ auto van Polestar zou gebouwd worden op basis van de het zogenaamde Scalable Product Architecture SPA-platform van Volvo dat momenteel wordt gebruikt voor de grotere modellen XC90, S90, V90 en de nieuwe XC60. Op den duur zou Polestar echter ook kleinere auto’s kunnen bouwen met gebruik van het CMA-platform. Tenslotte wil moederbedrijf Geely dat de Zweedse dochter ook haar autosport projecten gaat managen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Polestar (Volvo) komt met eigen EV’s - Automobielmanagement.nl

Polestar (Volvo) komt met eigen EV’s

Polestar, het ‘tuning’-merk van Volvo, wil onder eigen naam duurdere elektrische auto’s op de markt gaan brengen. Het eerste eigen model zou, als alles goed gaat, al eind dit jaar uit kunnen komen, meldt het Britse vakblad Auto Buyer.

Polestar werkt nu, net als AMG bij Mercedes, als leverancier van high-performance auto’s van Volvo. Het idee om het als ‘stand alone’ merk te lanceren komt voort uit de plannen van Geely om, een beetje naar het voorbeeld van de Volkswagen Groep, een stal vol onafhankelijke merken te hebben. Geely is al eigenaar van Volvo en de Britse taxibouwer The London Taxi Company en kocht onlangs ook een groot belang in het Maleisische Proton en daarmee in sportwagenbouwer Lotus. Bovendien zal Geely zelf binnenkort ook met het al eerder aangekondigde nieuwe merk Lynk & Co komen.

De eerste ‘eigen’ auto van Polestar zou gebouwd worden op basis van de het zogenaamde Scalable Product Architecture SPA-platform van Volvo dat momenteel wordt gebruikt voor de grotere modellen XC90, S90, V90 en de nieuwe XC60. Op den duur zou Polestar echter ook kleinere auto’s kunnen bouwen met gebruik van het CMA-platform. Tenslotte wil moederbedrijf Geely dat de Zweedse dochter ook haar autosport projecten gaat managen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding