Grootste autofabrikanten: Daimler in Top 10, PSA er uit

Daimler is er in geslaagd de top tien van grootste autofabrikanten ter wereld binnen te dringen. Dat gaat ten koste van PSA van Peugeot en Citroën dat uit de ranglijst is geduikeld.

Volkswagen is met 3.322.262 geregistreerde nieuw-verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar het grootste autobedrijf ter wereld gebleven, meldt Forbes dat de lijst elke maand laat opstellen. Toyota blijft ook op de tweede plaats met 3.062.349 exemplaren. De Renault-Nissan alliantie rukt dankzij het meetellen van Mitsubishi op naar de derde plaats met 3.022.357 stuks. De ranglijst gaat verder met General Motors, Hyundai/Kia, Ford, Honda en Fiat Chrysler Automobiles, waarbij Hyundai/Kia met een min van 17 procent wel verreweg de grootste daling in de verkopen registreerde. Op de negende plaats staat verrassend Suzuki dat echter wel minder dan een miljoen auto’s per jaar bouwt. Tiende is nu voor het eerst Daimler dat vooral dankzij het succes van Mercedes-Benz in China op 869.781 stuks komt en daarmee begin dit jaar meer auto’s verkoopt dan PSA.

Bekijk onderstaand de top 10. 

Top-10 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Grootste autofabrikanten: Daimler in Top 10, PSA er uit - Automobielmanagement.nl

Grootste autofabrikanten: Daimler in Top 10, PSA er uit

Daimler is er in geslaagd de top tien van grootste autofabrikanten ter wereld binnen te dringen. Dat gaat ten koste van PSA van Peugeot en Citroën dat uit de ranglijst is geduikeld.

Volkswagen is met 3.322.262 geregistreerde nieuw-verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar het grootste autobedrijf ter wereld gebleven, meldt Forbes dat de lijst elke maand laat opstellen. Toyota blijft ook op de tweede plaats met 3.062.349 exemplaren. De Renault-Nissan alliantie rukt dankzij het meetellen van Mitsubishi op naar de derde plaats met 3.022.357 stuks. De ranglijst gaat verder met General Motors, Hyundai/Kia, Ford, Honda en Fiat Chrysler Automobiles, waarbij Hyundai/Kia met een min van 17 procent wel verreweg de grootste daling in de verkopen registreerde. Op de negende plaats staat verrassend Suzuki dat echter wel minder dan een miljoen auto’s per jaar bouwt. Tiende is nu voor het eerst Daimler dat vooral dankzij het succes van Mercedes-Benz in China op 869.781 stuks komt en daarmee begin dit jaar meer auto’s verkoopt dan PSA.

Bekijk onderstaand de top 10. 

Top-10 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding