Hij reageerde daarmee op berichten dat Ghosn c.s. zouden werken aan een Amsterdamse stichting die hen forse prestatiebeloningen zou kunnen betalen.

De CEO kon vervolgens met genoegen constateren dat de vergadering zijn beloning van zeven miljoen euro goedkeurde. Dat gebeurde met een minimale meerderheid van 54 procent maar dat was in ieder geval beter dan vorig jaar toen de beloningsvoorstellen werden weggestemd. Ghosn zei tenslotte ook nog te verwachten dat de Renault-Nissan alliantie met haar partners deze zomer al de grootste autofabrikant ter wereld zal zijn. Het Frans-Japanse team moest de afgelopen maanden Volkswagen en Toyota nog voor laten gaan maar zal binnen afzienbare tijd de toppositie innemen, hoopt en verwacht de baas.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding