De al langer bekende plannen werden eerst uitgesteld, mede onder druk van de auto-industrie zelf, maar zijn nu daadwerkelijk omgezet in een concreet wetsvoorstel van vicepremier Li Keqiang. Met het verplichte aandeel elektrisch wil Beijing proberen de zware luchtvervuiling in de steden terug te dringen.

De voorstellen komen vooral in Duitsland hard aan. Twee weken geleden liet Li tijdens een bezoek aan Berlijn nog doorschemeren dat er misschien gesleuteld zou worden aan de plannen om Westerse en vooral Duitse autofabrikanten wat tegemoet te komen. Nu zijn zijn wetgevende ambtenaren echter met een document van 16 pagina’s op de proppen gekomen waaruit blijkt dat de EV-quota over goed een half jaar al van kracht zullen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding