Daar kunnen 1.250 mensen werk vinden, waarvan 850 arbeidsplaatsen nieuw zijn. Dat komt dan bij de 7.000 banen die General Motors dit jaar al in de Verenigde Staten heeft geschapen.

GM schat dat het bij ongeveer 600 van de nieuwe banen gaat om werk dat momenteel buiten de VS wordt uitgevoerd. "Door sterke banden met onze leveranciers kunnen we nieuwe leveranciersparken scheppen die grote voordelen bieden voor onze fabrieksactiviteiten maar ook voor de gemeenschap er om heen," zegt directeur inkoop en supply chain Steve Kiefer. GM biedt zelf in haar fabrieken in Arlington werk aan 4.225 mensen die er een aantal modellen voor Chevrolet, GMC en Cadillac bouwen. Kiefer: "De opening van onze fabriek in 1954 is één van de belangrijkste motoren geweest voor de ongelofelijke groei van de bevolking en de economie."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding