Goldcar is vooral groot met goedkope autoverhuur in Spanje en Portugal, met vorig jaar een brutowinst van 48 miljoen op 240 miljoen omzet. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de concurrentie-autoriteiten in een aantal landen.

Met de overname van eigenaar Investindustrial heeft Europcar drie groeidoelen voor ogen: de regio rond de Middellandse Zee, het vakantiesegment en de lage kosten verhuur. Goldcar brengt op al die terreinen belangrijke kennis en ervaring binnen. De marktleider in autoverhuur nam een maand geleden al Buchbinder over. "Dit is een volgende grote strategische stap voor Europcar Group die ons in staat stelt een grote speler te worden in het low-cost segment. Dit geeft ons het vertrouwen dat we het doel van drie miljard euro omzet en een brutomarge van minstens 14 procent gaan halen," zegt CEO Caroline Parot.