1.000 nieuwe banen voor Amerikaanse BMW-fabriek

BMW gaat nog eens 600 miljoen dollar investeren in haar fabriek in het Amerikaanse Spartanburg.

Bij die grootste fabriek van BMW in de wereld, waar nu al 9.000 mensen werken, worden daarmee de komende vier jaar nog eens duizend nieuwe banen geschapen. BMW begint ook met een eigen opleidingsprogramma voor de nieuw aan te trekken medewerkers.

Dat heeft topman Harald Krüger laten weten bij de viering van het 25-jarig bestaan van Plant Spartanburg. Daarbij stond vooral de nieuwe X3 centraal die in de Amerikaanse fabriek wordt gebouwd. Die auto’s zijn niet alleen bestemd voor de markt in de VS maar worden ook elders in de wereld verkocht.
BMW besloot in 1992 tot de bouw van de vestiging in South-Carolina. Twee jaar later rolden er ook de eerste auto’s van de band. In de loop der jaren heeft de Duitse autobouwer alles bij elkaar acht miljard dollar in de vestiging geïnvesteerd. In eerste instantie werkten er zo’n 2.000 man maar dat is inmiddels opgelopen tot bijna 9.000. Bovendien werkt BMW samen met 270 Amerikaanse leveranciers waarvan 40 in South-Carolina zelf, benadrukte Krüger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

1.000 nieuwe banen voor Amerikaanse BMW-fabriek - Automobielmanagement.nl

1.000 nieuwe banen voor Amerikaanse BMW-fabriek

BMW gaat nog eens 600 miljoen dollar investeren in haar fabriek in het Amerikaanse Spartanburg.

Bij die grootste fabriek van BMW in de wereld, waar nu al 9.000 mensen werken, worden daarmee de komende vier jaar nog eens duizend nieuwe banen geschapen. BMW begint ook met een eigen opleidingsprogramma voor de nieuw aan te trekken medewerkers.

Dat heeft topman Harald Krüger laten weten bij de viering van het 25-jarig bestaan van Plant Spartanburg. Daarbij stond vooral de nieuwe X3 centraal die in de Amerikaanse fabriek wordt gebouwd. Die auto’s zijn niet alleen bestemd voor de markt in de VS maar worden ook elders in de wereld verkocht.
BMW besloot in 1992 tot de bouw van de vestiging in South-Carolina. Twee jaar later rolden er ook de eerste auto’s van de band. In de loop der jaren heeft de Duitse autobouwer alles bij elkaar acht miljard dollar in de vestiging geïnvesteerd. In eerste instantie werkten er zo’n 2.000 man maar dat is inmiddels opgelopen tot bijna 9.000. Bovendien werkt BMW samen met 270 Amerikaanse leveranciers waarvan 40 in South-Carolina zelf, benadrukte Krüger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding