De verdere details van de deals moeten nog uitgewerkt worden, wat nog wel een paar maanden zal kosten. Hoeveel geld met de afspraken gemoeid is, wordt niet bekend gemaakt. GM gaat er van uit dat nog eens honderden andere lopende zaken eveneens afgehandeld kunnen worden.

Eerder al heeft GM rond de 2,5 miljard dollar uitbetaald aan boetes en vergoedingen wegens de terugspringende contactsloten waardoor auto’s plotseling stil konden vallen of airbags niet werkten. Dat technische probleem wordt verantwoordelijk gehouden voor ongevallen waarbij 124 doden en 275 gewonden zijn gevallen. Bovendien moest General Motors de afgelopen jaren miljoenen auto’s terugroepen om het mankement te verhelpen. Met de nu bereikte akkoorden hoopt GM het schandaal binnen niet al te lange tijd definitief achter zich te kunnen laten.