Wie een ‘groene’ personenauto of kleine bestelwagen aanschaft, kan aanspraak maken op een overheidsbijdrage van 500 tot 5.500 euro. De elektrische personenauto mag echter niet meer dan 35.000 euro kosten zodat bijvoorbeeld een Tesla niet in aanmerking komt. Voor middelgrote bestelwagens is tot 5.000 euro beschikbaar terwijl de bijdrage voor de aanschaf van een elektrische vrachtauto of bus kan oplopen tot 18.000 euro.

De regeling, bekend als het Movea Plan, geldt ook voor auto’s op LPG of waterstof. Verder subsidieert Madrid ook de aanleg van laadpunten voor EV’s. In dit geval bedraagt de bijdrage maximaal 40 procent van de investeringen met een maximum van 15.000 euro voor superchargers. Zowel particulieren als vloot-eigenaren komen voor de bijdragen in aanmerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding