Verkoop Opel kost GM miljard meer

Het afstoten van Opel gaat General Motors 5,5 miljard dollar kosten, dat is een miljard dollar meer dan eerder werd geschat.

De kostenstijging wordt vooral veroorzaakt door hogere kosten voor de consolidering van het voertuigenprogramma, heeft de financiële topman Chuck Stevens uitgelegd tijdens een conference call. General Motors heeft tot nu toe niet verder toegelicht wat dat in de praktijk betekent.

Stevens gaat er van uit dat de verkoop van Opel aan PSA volgens plan tegen het eind van dit jaar afgerond kan worden. General Motors zelf zal in de komende kwartaalcijfers de resultaten van de Europese dochter als ‘niet voortgezette activiteiten’ verwerken. Die cijfers over het tweede kwartaal worden op 25 juli naar buiten gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop Opel kost GM miljard meer - Automobielmanagement.nl

Verkoop Opel kost GM miljard meer

Het afstoten van Opel gaat General Motors 5,5 miljard dollar kosten, dat is een miljard dollar meer dan eerder werd geschat.

De kostenstijging wordt vooral veroorzaakt door hogere kosten voor de consolidering van het voertuigenprogramma, heeft de financiële topman Chuck Stevens uitgelegd tijdens een conference call. General Motors heeft tot nu toe niet verder toegelicht wat dat in de praktijk betekent.

Stevens gaat er van uit dat de verkoop van Opel aan PSA volgens plan tegen het eind van dit jaar afgerond kan worden. General Motors zelf zal in de komende kwartaalcijfers de resultaten van de Europese dochter als ‘niet voortgezette activiteiten’ verwerken. Die cijfers over het tweede kwartaal worden op 25 juli naar buiten gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding