De aandeelhouders van de Japanse partner in de alliantie zijn zonder problemen akkoord gegaan met een verhoging van het salaris van Ghosn met 2,5 procent naar bijna 1,1 miljard Yen ofwel 8,78 miljoen euro. "Ons beleid wat betreft de betalingen weerspiegelt een beloning voor de geleverde prestaties en is ook bedoeld om het beste talent in de wereldwijde autosector aan te trekken en vast te houden," zegt Nissan in het verslag.

De verlaging van 2,6 procent die Ghosn vooral onder druk van de Franse staat moest ‘incasseren’ aan de Franse kant is daarmee meer dan goedgemaakt. In totaal kan de Braziliaanse autobaas over vorig jaar 15,84 miljoen euro opstrijken, dat is zelfs 240.000 euro meer dan een jaar eerder. Ghosn ontvangt over het lopende jaar minder van Nissan omdat hij is afgetreden als CEO maar nog wel aanblijft als bestuursvoorzitter. Dat zal echter vermoedelijk wel weer worden opgevangen door z’n nieuwe baan als baas van Mitsubishi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding