Volkswagen gaat weer naar Iran

Ook Volkswagen gaat na meer dan 17 jaar weer auto’s verkopen in Iran. VW brengt daar vanaf volgende maand als eerste de Tiguan en de Passat op de markt.

Die auto’s worden ingevoerd door het Iraanse autobedrijf Mammut Khodro dat ook exclusief importeur is voor vrachtwagens van het tot de VW-groep behorende Scania. Mammut Khodro heeft voorlopig acht dealers ingeschakeld, vooral in en rond de hoofdstad Theheran. Het in 1995 opgerichte bedrijf behoort tot de grootste industriële ondernemingen van het land.

"Met de terugkeer naar Iran vullen we opnieuw een witte vlek op de kaart van de autowereld. Hiermee versterken we onze internationale aanwezigheid verder. We brengen de klanten in Iran daarbij onze nieuwste modellen," zegt Anders Sundt Jensen die bij VW projectmanager voor Iran is geworden. VW is weliswaar 17 jaar weg geweest maar was voor die tijd een bekende verschijning op de wegen in dat land, beginnend met de Kever in de jaren vijftig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen gaat weer naar Iran - Automobielmanagement.nl

Volkswagen gaat weer naar Iran

Ook Volkswagen gaat na meer dan 17 jaar weer auto’s verkopen in Iran. VW brengt daar vanaf volgende maand als eerste de Tiguan en de Passat op de markt.

Die auto’s worden ingevoerd door het Iraanse autobedrijf Mammut Khodro dat ook exclusief importeur is voor vrachtwagens van het tot de VW-groep behorende Scania. Mammut Khodro heeft voorlopig acht dealers ingeschakeld, vooral in en rond de hoofdstad Theheran. Het in 1995 opgerichte bedrijf behoort tot de grootste industriële ondernemingen van het land.

"Met de terugkeer naar Iran vullen we opnieuw een witte vlek op de kaart van de autowereld. Hiermee versterken we onze internationale aanwezigheid verder. We brengen de klanten in Iran daarbij onze nieuwste modellen," zegt Anders Sundt Jensen die bij VW projectmanager voor Iran is geworden. VW is weliswaar 17 jaar weg geweest maar was voor die tijd een bekende verschijning op de wegen in dat land, beginnend met de Kever in de jaren vijftig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding