Tesla bouwt weer minder auto’s

Tesla heeft in het tweede kwartaal net 22.000 nieuwe auto’s af kunnen leveren, zo’n 3.050 minder dan in de voorafgaande drie maanden.

Dat is vooral te wijten aan een tekort aan de nieuwe 100 kW batterijen die sinds eind vorig jaar worden gebruikt om Model S en Model X een groter bereik te geven, stelt Tesla in een toelichting.

Het bericht komt aan de vooravond van de daadwerkelijke introductie van Model 3, de Tesla voor de massamarkt die dan ook al snel in grote aantallen gebouwd zal moeten worden. De nieuwe problemen hebben het vertrouwen in Tesla echter weer een forse deuk bezorgd. Op Wall Street liep het aandeel in de autobouwer na de mededelingen een flinke klap op. Dat betekent ook dat Tesla in beurswaarde nu weer onder General Motors is beland. Steeds meer analisten noemen de verhalen van Tesla en CEO Elon Musk zo langzamerhand een droom die maar moeilijk waarheid zal kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla bouwt weer minder auto’s - Automobielmanagement.nl

Tesla bouwt weer minder auto’s

Tesla heeft in het tweede kwartaal net 22.000 nieuwe auto’s af kunnen leveren, zo’n 3.050 minder dan in de voorafgaande drie maanden.

Dat is vooral te wijten aan een tekort aan de nieuwe 100 kW batterijen die sinds eind vorig jaar worden gebruikt om Model S en Model X een groter bereik te geven, stelt Tesla in een toelichting.

Het bericht komt aan de vooravond van de daadwerkelijke introductie van Model 3, de Tesla voor de massamarkt die dan ook al snel in grote aantallen gebouwd zal moeten worden. De nieuwe problemen hebben het vertrouwen in Tesla echter weer een forse deuk bezorgd. Op Wall Street liep het aandeel in de autobouwer na de mededelingen een flinke klap op. Dat betekent ook dat Tesla in beurswaarde nu weer onder General Motors is beland. Steeds meer analisten noemen de verhalen van Tesla en CEO Elon Musk zo langzamerhand een droom die maar moeilijk waarheid zal kunnen worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding