Over het eerste halfjaar komt Alfa Romeo in het thuisland met 22.500 verkochte auto’s zelfs 32 procent hoger uit. Dat succes is vooral te danken aan de nieuwe modellen Giulia en Stelvio, die beide in Italië tot de meest verkochte auto’s in hun segment behoren.

Ook Fiat kan terugzien op een goed half jaar in Italië met een groei van 11 procent naar 246.700 verkochte auto’s. In juni kwam Fiat zelfs op een plus van bijna 16 procent uit, waar alle modellen van het merk een goede bijdrage aan leverden.

Jeep kwam eveneens goed uit de bus met in de eerste helft van 2017 het overigens wel beperkte aantal van 24 duizend auto’s, bijna acht procent meer. Lancia is echter een achterblijvertje binnen de FCA-groep want dat kwam over de eerste zes maanden van dit jaar in Italië met 37 duizend auto’s op een bescheiden groei van drie procent uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding