In maart werden er nog 2.939 nieuwe Tesla’s in Hong Kong verkocht, sinds april niet één meer. Dat bewijst, stellen veel analisten, dat de markt voor elektrische auto’s nog steeds erg afhankelijk is van steunmaatregelen van de kant van de overheid.
De overheidspremie is van tienduizenden dollar teruggegaan naar maximaal 12.500 dollar. Bovendien komt nu alleen de eerste koper voor de belastingaftrek in aanmerking. Voor 1 april kostte een Tesla Model S 60 in Hong Kong na aftrek van het belastingvoordeel 72.900 dollar maar nu is dat in één klap gestegen naar liefst 118.400 dollar, een bedrag waarvoor je ook veel andere mooie auto’s kan kopen. Een woordvoerder van Tesla stelt desalniettemin ‘dat ons bedrijf niet afhankelijk is van overheidsbeleid’. Ook denkt Tesla dat de markt in Hong Kong toch nog sterk zal blijven. "Het blijft een belangrijk afzetgebied voor Tesla en we verwachten daar elk kwartaal auto’s te kunnen verkopen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding