D’Ieteren, verreweg het grootste autobedrijf op de Belgische markt, kan daarmee de toch al sterke positie op de as Antwerpen-Brussel verder uitbouwen. Juist rond die twee grootste steden van het land bevinden zich de meeste bedrijven die grotere aantallen auto’s kopen.

Rietje telt 100 werknemers en verkoopt auto’s van Volkswagen, Audi en Skoda. Daarmee draaide het bedrijf in twee vestigingen in 2015 een omzet van 73 miljoen euro. Omdat de marges flinterdun zijn, bleef daarvan nog geen miljoen aan nettowinst over, meldt het economische dagblad De Tijd. D’Ieteren is op haar beurt bezig met een grote consolidatie waarbij het netwerk wordt ingekrompen van 171 zelfstandige dealers naar 26 zogenaamde market-area’s. In het kader van die strategie heeft d’Ieteren de afgelopen tijd al een reeks Antwerpse dealers ingelijfd terwijl het tevens in onderhandeling is met de eigenaren van nog een aantal autoverkopers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding