Dat betekent dat Model S in de Verenigde Staten minstens 75.000 dollar gaat kosten terwijl dat nu nog rond de 70.000 dollar ligt. Model 3 komt eind deze week op de markt met een prijskaartje van 35.000 dollar.

Tesla probeert al enige tijd te benadrukken dat Model 3 niet een goedkope Model S is maar écht een heel andere en vooral minder luxe auto. Dat lijkt nodig omdat een aantal klanten in afwachting van de komst van Model 3 wat huiverig blijken om dubbel zo veel voor een Model S neer te tellen. Met de nieuwe maatregel wordt het prijsverschil opnieuw groter om zo duidelijk te maken dat die Model S in het premium segment thuis hoort. Omgekeerd zou een te goedkope Model S ook de afzet van Model 3 in de wielen kunnen rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding