Dat is gebeurd via het investeringsvehikel Edizione van de Benettons. De concurrentie is echter groot want een aantal autofabrikanten en andere investeringsbedrijven zouden ook een oogje hebben op de Italiaanse motorenfabriek. Daartoe behoren volgens persbureau Reuters de Indiase collega Eicher Motors en de Amerikaanse fabrikant van sneeuwscooters Polaris. Het is niet uitgesloten dat de Benettons met één van de andere kandidaten samen op Ducati gaan bieden. Uiteindelijk kan de verkoopprijs naar zeker 1,2 miljard euro worden opgedreven, citeert Reuters uit financiële kringen.

Mercedes verkoopt belang MV Agusta

Elders in de motorwereld heeft Mercedes AMG haar belang van 25 procent in MV Agusta verkocht aan ComSar Invest dat eigendom is van een Russische miljardair. AMG kocht zich in 2014 in bij Agusta nadat de verhoudingen met Ducati na de overname van dat bedrijf door Audi snel bekoelden. De meerderheid van de aandelen MV Agusta blijft in handen van de Italiaanse zakenman Giovanni Castiglioni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding