"De auto-industrie wil een positieve benadering die consumenten een stimulans biedt om deze auto’s te kopen. Een verbod afkondigen ondermijnt de succesvolle Britse autosector die alles bij elkaar aan 800.000 mensen werk biedt," zegt Mike Hawes, directeur van de Society of Motor Manufacturers and Traders. Britten kunnen tot nu toe een subsidie van rond de 5.000 euro krijgen op een vol-elektrische auto en zo’n 3.000 euro voor een hybride model.

Aston Martin

Directeur Andy Palmer van Aston Martin is uiterst kritisch over de aangekondigde plannen. "Veel mensen moeten lange afstanden rijden. Het gemiddelde bereik van een electrische auto is 150 tot 200 kilometer, hoewel Tesla’s natuurlijk wel wat verder komen. Als de regering dit in de wet wil vastleggen, dan zal ze de hele autosector moeten ondersteunen of anders gaat een groot deel ervan de vernieling in."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding