PSA weet winst flink op te voeren

PSA, het Franse autoconcern dat eigenaar is van onder meer Peugeot en Citroën, heeft de operationele winst in het eerste halfjaar met 11,5 procent opgevoerd naar 2,041 miljard euro.

De autodivisie haalde ondanks hogere inkoopkosten een recordmarge van 7,3 procent. De omzet van de groep ging met vijf procent omhoog naar 29,165 miljard euro. Het strategische plan Push to Pass heeft daarmee tot nu toe ruim acht procent aan omzetgroei opgeleverd.

PSA, dat een paar jaar geleden nog diep in de financiële zorgen zat, heeft nu weer meer dan 7,6 miljard euro in kas. De gunstige resultaten zijn onder meer te danken aan de succesvolle lancering van een reeks nieuwe modellen, denkt topman Carlos Tavares. Dat heeft mede geleid tot een gunstiger product/prijs verhouding. Daarnaast slaagt PSA er ook in de kosten verder onder controle te houden. De Franse autobouwer meldt tevens nog dat er eind juni 374.000 auto’s in voorraad stonden, inclusief die bij onafhankelijke dealers. Dat voorraadniveau ligt daarmee zo’n 25.000 lager dan een jaar eerder. Voor het lopende jaar verwacht PSA dat de automarkt in Europa met drie procent zal groeien terwijl voor China, Rusland en Zuid-Amerika op een toename met vijf procent wordt gemikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA weet winst flink op te voeren - Automobielmanagement.nl

PSA weet winst flink op te voeren

PSA, het Franse autoconcern dat eigenaar is van onder meer Peugeot en Citroën, heeft de operationele winst in het eerste halfjaar met 11,5 procent opgevoerd naar 2,041 miljard euro.

De autodivisie haalde ondanks hogere inkoopkosten een recordmarge van 7,3 procent. De omzet van de groep ging met vijf procent omhoog naar 29,165 miljard euro. Het strategische plan Push to Pass heeft daarmee tot nu toe ruim acht procent aan omzetgroei opgeleverd.

PSA, dat een paar jaar geleden nog diep in de financiële zorgen zat, heeft nu weer meer dan 7,6 miljard euro in kas. De gunstige resultaten zijn onder meer te danken aan de succesvolle lancering van een reeks nieuwe modellen, denkt topman Carlos Tavares. Dat heeft mede geleid tot een gunstiger product/prijs verhouding. Daarnaast slaagt PSA er ook in de kosten verder onder controle te houden. De Franse autobouwer meldt tevens nog dat er eind juni 374.000 auto’s in voorraad stonden, inclusief die bij onafhankelijke dealers. Dat voorraadniveau ligt daarmee zo’n 25.000 lager dan een jaar eerder. Voor het lopende jaar verwacht PSA dat de automarkt in Europa met drie procent zal groeien terwijl voor China, Rusland en Zuid-Amerika op een toename met vijf procent wordt gemikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding