Met het inlijven van Opel wordt PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS, het op de VW Groep na grootste autobedrijf van Europa met een gezamenlijk marktaandeel van 17 procent. Opel en de Britse tak Vauxhall gaan nu zelf onder leiding van CEO Michael Lohscheller een strategisch plan voor de herstructurering opstellen. "Dat gaan we niet vanuit Parijs aansturen, dat moeten ze in Rüsselsheim zelf doen," heeft topman Carlos Tavares van PSA al eerder benadrukt. De Fransen zullen daarbij echter wel steun verlenen, blijkt uit de dinsdag uitgegeven verklaring. Het strategische plan moet binnen 100 dagen klaar zijn.

PSA hoopt verder dat de synergievoordelen van het inlijven van Opel uiteindelijk tot 1,7 miljard euro per jaar op kunnen lopen. "Het afronden van de overname is een grote stap in de ontwikkeling van Groupe PSA die mogelijk is gemaakt dankzij de inzet van alle betrokken teams." Overigens is de overname van de financiële tak van General Motors Europe nog niet helemaal rond, dat moet later dit jaar nog gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding