Ferrari verliest recht op Testarossa

Ferrari heeft de merkrechten op Testarossa, een superauto die tussen 1984 en 1996 werd gebouwd, verloren. De naam Testarossa mag voortaan rechtsgeldig worden gebruikt door speelgoedfabrikant Kurt Hesse uit Neurenberg, het bedrijf dat vroeger de Carrera racebanen op de markt bracht.

Dat heeft een rechter in Düsseldorf uitgesproken. Ferrari heeft de naam Testarossa de laatste vijf jaar nooit meer gebruikt en daarmee de rechten er op verspeeld. "Een merk moet gebruikt worden om beschermd te blijven. Dat heeft de onderneming niet gedaan," aldus een woordvoerder van het Düsseldorfer Landgericht. Met de overwinning hoeft Hesse voortaan geen licentiegelden meer aan Ferrari te betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari verliest recht op Testarossa - Automobielmanagement.nl

Ferrari verliest recht op Testarossa

Ferrari heeft de merkrechten op Testarossa, een superauto die tussen 1984 en 1996 werd gebouwd, verloren. De naam Testarossa mag voortaan rechtsgeldig worden gebruikt door speelgoedfabrikant Kurt Hesse uit Neurenberg, het bedrijf dat vroeger de Carrera racebanen op de markt bracht.

Dat heeft een rechter in Düsseldorf uitgesproken. Ferrari heeft de naam Testarossa de laatste vijf jaar nooit meer gebruikt en daarmee de rechten er op verspeeld. "Een merk moet gebruikt worden om beschermd te blijven. Dat heeft de onderneming niet gedaan," aldus een woordvoerder van het Düsseldorfer Landgericht. Met de overwinning hoeft Hesse voortaan geen licentiegelden meer aan Ferrari te betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding