De Franse autobouwer heeft daartoe een joint-venture gesloten met het Iraneese autobedrijf Neguine-Khodro en een investeringsfonds van de overheid. Renault heeft 60 procent van het gezamenlijke bedrijf in handen, de beide andere partners ieder 20 procent. Dat bedrijf wordt gevestigd in Saveh op ongeveer 120 kilometer van de hoofdstad Teheran.

Renault tekende in september vorig jaar al een strategisch akkoord met het ministerie van industrie waar de joint-venture deel van uitmaakte maar verdere details daarvan waren tot nu toe niet bekend gemaakt. Eerder al richtte PSA, de grote concurrent van Renault, een gezamenlijk bedrijf op met Iran Khodro om eveneens in Iran zelf auto’s te gaan bouwen voor de nationale markt. Vooral de Franse autobouwer ziet goede kansen op de pas enige tijd geleden weer opengestelde Iranese markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding