Automotive Energy Supply Corporation AESC, zoals de divisie van Nissan heet, maakt batterijen in Japan, het Amerikaanse Smyrna en het Noord-Engelse Sunderland. Ook de ontwikkelingsactiviteiten worden aan GSR verkocht. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Om de transactie mogelijk te maken koopt Nissan eerst NEC Corporation als aandeelhouder van AESC uit. Topman Hiroto Saikawa van Nissan: "Dit is een win-win voor zowel AESC als Nissan. Het stelt AESC in staat om te profiteren van GSR’s uitgebreide netwerk en pro-actieve investeringen om haar klantenbestand uit te breiden en de concurrentiekracht verder te versterken. Dat wil op haar beurt ook de concurrentiepositie van de elektrische voertuigen van Nissan versterken. AESC blijft een erg belangrijke partner voor Nissan."

De overname van een voor de technologische ontwikkeling belangrijk bedrijf als AESC door een bedrijf uit China doet in de Verenigde Staten wenkbrauwen fronsen. De fabriek in Smyrna daar is tot nu toe eigendom van Nissan USA. President Donald Trump is een verklaard tegenstander van toenemende invloed van buitenlandse bedrijven, zeker als die uit China afkomstig zijn.