Het J.D. Power-onderzoek vindt ieder jaar plaats, onder meer in Duitsland. In 2017 namen 14.000 Duitse autobezitters deel aan de studie, waarbij in totaal 71 verschillende modellen van 24 automerken zijn onderzocht. Kia overtuigde het meest. "Kia wil tot de absolute top behoren als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid. De resultaten van dit onderzoek onderstrepen dit streven", zegt Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland.

De onderzoeksresultaten van J.D. Power, dat in 1968 in de Verenigde Staten werd opgericht, zijn gebaseerd op de antwoorden van ruim 15.000 automobilisten. Alle deelnemers zijn gemiddeld twee jaar in het bezit van hun auto en krijgen vragen in verschillende categorieën voorgeschoteld (Kwaliteit / Betrouwbaarheid, Attractiviteit en Operationele kosten).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding