Tesla haalt 1,8 miljard op

Op de door Tesla uitgeschreven obligatielening is zo gretig gereageerd, dat de autobouwer alles bij elkaar 1,8 miljard dollar heeft opgehaald. Tesla had gemikt op 1,5 miljard dollar maar het uiteindelijke bedrag is een stuk hoger uitgekomen. De obligaties bieden een rente van 5,3 procent, iets meer dan het huidige gemiddelde in de markt.

Tesla heeft het geld hard nodig om de productie van Model 3 sterk op te schalen. Tegen het eind van dit jaar moeten er zeker 5.000 auto’s per maand van de band rollen waarna de productie volgend jaar tot ver boven de 100.000 opgevoerd moet worden.

Alleen al in het tweede kwartaal draaide het bedrijf er 1,2 miljard dollar doorheen voor de noodzakelijke uitbreiding van de fabriek in Fremont. Verwacht wordt dan ook dat de 1,8 miljard ‘nieuw’ geld er eveneens snel doorheen zal zijn en dat Tesla voor het eind van dit jaar opnieuw met de bedelstaf rond zal moeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla haalt 1,8 miljard op - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt 1,8 miljard op

Op de door Tesla uitgeschreven obligatielening is zo gretig gereageerd, dat de autobouwer alles bij elkaar 1,8 miljard dollar heeft opgehaald. Tesla had gemikt op 1,5 miljard dollar maar het uiteindelijke bedrag is een stuk hoger uitgekomen. De obligaties bieden een rente van 5,3 procent, iets meer dan het huidige gemiddelde in de markt.

Tesla heeft het geld hard nodig om de productie van Model 3 sterk op te schalen. Tegen het eind van dit jaar moeten er zeker 5.000 auto’s per maand van de band rollen waarna de productie volgend jaar tot ver boven de 100.000 opgevoerd moet worden.

Alleen al in het tweede kwartaal draaide het bedrijf er 1,2 miljard dollar doorheen voor de noodzakelijke uitbreiding van de fabriek in Fremont. Verwacht wordt dan ook dat de 1,8 miljard ‘nieuw’ geld er eveneens snel doorheen zal zijn en dat Tesla voor het eind van dit jaar opnieuw met de bedelstaf rond zal moeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding