Volkswagen groep groeit bescheiden

De Volkswagen Groep heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 5,98 miljoen voertuigen afgeleverd, dat is 1,3 procent meer dan een jaar eerder. Juli zag met 820.900 auto’s een groei met 4,3 procent vergeleken met een jaar geleden.

In Europa lag de afzet over zeven maanden gezien met 2,6 miljoen auto’s 1,6 procent hoger. De Duitse autogroep doet het daarmee wel een stuk slechter dan de Europese markt als geheel. In de maand juli was de groei er bovendien helemaal uit, vooral door een flinke klap met bijna zes procent in Duitsland zelf.

In Rusland profiteert VW echter wel van het economisch herstel want daar werden de afgelopen maand door de VW-merken gezamenlijk ruim 17 procent meer auto’s afgezet. Verder kwam Noord-Amerika de afgelopen maand op een groei van 1,5 procent wat volledig te danken was aan Canada.

China tenslotte kwam over de maand juli uit op een groei van acht procent maar bleef over de eerste zeven maanden gezien de zwakke start van het jaar, met name bij Audi, net in de negatieve cijfers steken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen groep groeit bescheiden - Automobielmanagement.nl

Volkswagen groep groeit bescheiden

De Volkswagen Groep heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 5,98 miljoen voertuigen afgeleverd, dat is 1,3 procent meer dan een jaar eerder. Juli zag met 820.900 auto’s een groei met 4,3 procent vergeleken met een jaar geleden.

In Europa lag de afzet over zeven maanden gezien met 2,6 miljoen auto’s 1,6 procent hoger. De Duitse autogroep doet het daarmee wel een stuk slechter dan de Europese markt als geheel. In de maand juli was de groei er bovendien helemaal uit, vooral door een flinke klap met bijna zes procent in Duitsland zelf.

In Rusland profiteert VW echter wel van het economisch herstel want daar werden de afgelopen maand door de VW-merken gezamenlijk ruim 17 procent meer auto’s afgezet. Verder kwam Noord-Amerika de afgelopen maand op een groei van 1,5 procent wat volledig te danken was aan Canada.

China tenslotte kwam over de maand juli uit op een groei van acht procent maar bleef over de eerste zeven maanden gezien de zwakke start van het jaar, met name bij Audi, net in de negatieve cijfers steken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding