Fiat Chrysler mogelijk in Chinese handen

Fiat Chrysler Automobiles wordt mogelijk overgenomen door een Chinese autofabrikant. Een aantal van die bedrijven uit China zou serieuze belangstelling hebben voor de Italiaans-Amerikaanse auto-onderneming.

Eén niet nader genoemde kandidaat heeft vermoedelijk al een bod op tafel gelegd maar dat is door CEO Sergio Marchionne als te laag van de hand gewezen. Daarop hebben ook Chinese collega’s serieus belangstelling getoond voor de fabrikant van Fiat, Chrysler, Jeep, RAM, Dodge, Lancia, Alfa Romeo en Maserati. Dat meldt Automotive News uit anonieme bronnen.

Een eventuele overname zou prima passen in het straatje van Marchionne die al jaren pleit voor een verdere schaalvergroting in de internationale autowereld om de enorme kosten voor nieuwe technologieën te kunnen delen.

Volgens een aantal media zou FCA bij een eventuele overname Maserati en Alfa Romeo willen afsplitsen zoals dat eerder al met Ferrari is gebeurd. Wel wordt aangetekend dat een overname door Chinezen waarschijnlijk op problemen zal stuiten in de VS omdat de overheid daar Chrysler tijdens de crisis uit de financiële problemen heeft gered.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat Chrysler mogelijk in Chinese handen - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler mogelijk in Chinese handen

Fiat Chrysler Automobiles wordt mogelijk overgenomen door een Chinese autofabrikant. Een aantal van die bedrijven uit China zou serieuze belangstelling hebben voor de Italiaans-Amerikaanse auto-onderneming.

Eén niet nader genoemde kandidaat heeft vermoedelijk al een bod op tafel gelegd maar dat is door CEO Sergio Marchionne als te laag van de hand gewezen. Daarop hebben ook Chinese collega’s serieus belangstelling getoond voor de fabrikant van Fiat, Chrysler, Jeep, RAM, Dodge, Lancia, Alfa Romeo en Maserati. Dat meldt Automotive News uit anonieme bronnen.

Een eventuele overname zou prima passen in het straatje van Marchionne die al jaren pleit voor een verdere schaalvergroting in de internationale autowereld om de enorme kosten voor nieuwe technologieën te kunnen delen.

Volgens een aantal media zou FCA bij een eventuele overname Maserati en Alfa Romeo willen afsplitsen zoals dat eerder al met Ferrari is gebeurd. Wel wordt aangetekend dat een overname door Chinezen waarschijnlijk op problemen zal stuiten in de VS omdat de overheid daar Chrysler tijdens de crisis uit de financiële problemen heeft gered.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding