In Belgie is het aandeel diesel onder de nieuw verkochte personenauto’s in de eerste jaarhelft gedaald naar 46,7 procent. Begin 2017 was nog 51,8 procent een diesel.

Dat meldt autofederatie Febiac in een halfjaar overzicht. In die periode werden in Belgie 322.302 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is ruim vier procent meer dan een jaar eerder.

"De eerste jaarhelft mag daarmee zeker als positief worden beschouwd," denkt Febiac. Van die nieuwe auto’s hadden er 15.868 ofwel rond de vijf procent een elektrische, hybride of andere alternatieve aandrijvingsbron.

1 op 3 is SUV 

Verder blijkt uit het overzicht dat nagenoeg één op de drie in Belgie verkochte auto nu een SUV is. In die categorie is de Hyundai Tucson de favoriet. Aan de andere kant zijn er ook 5.452 nieuwe cabrio’s verkocht met de Fiat 500 als topnummer. De populairste auto over de hele linie is voor de Belgen nog altijd de VW Golf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding