De verkopen van nieuwe personenauto’s kwamen over de eerste zes maanden tien procent lager uit. In juni was de daling afgezwakt tot een kleine vijf procent na klappen met meer dan twintig procent in april en juni.

Dat was volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders te wijten aan een verhoging van de wegenbelasting per 1 april in combinatie met de groeiende onzekerheid over de gevolgen van Brexit.

‘Kans op voordelige aanbieding’

Directeur Mike Hawes van de SMMT toont zich niet verrast dat de tweedehands markt nu dezelfde trend laat zien: ‘’De verkopen van occasions weerspiegelen altijd de nieuwmarkt. Maar nu de vraag duidelijk afneemt, biedt dat natuurlijk wel mogelijkheden voor potentiele kopers om hun slag te slaan met een voordelige aanbieding.”

Hawes onderstreept daarbij opnieuw dat de regering in Londen snel duidelijkheid moet scheppen over Brexit om de consument weer wat vertrouwen te geven en de automarkt zo veel mogelijk op gang te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding