Chinezen geven toe: wij willen FCA. Of alleen Jeep.

Het Chinese autobedrijf Great Wall Motors denkt concreet over een bod op Fiat Chrysler Automobiles of onderdelen daarvan, met name Jeep. ‘’We hebben op dit moment de intentie om te kopen,” aldus een woordvoerder naar aanleiding van aanhoudende geruchten over Chinese belangstelling voor FCA.

"Ons strategische doel is om de grootste fabrikant van SUV’s ter wereld te worden. Jeep binnenhalen zou ons in staat stellen om dat doel sneller en beter te bereiken dan op eigen kracht," citeert Automotive News de woordvoerder. Great Wall Motors zou Fiat Chrysler inmiddels hebben verzocht om een gesprek over een mogelijk bod, heeft bestuursvoorzitter Wang Fengying duidelijk gemaakt.

Fiat Chrysler zelf stelt echter in een verklaring dat het niet is benaderd door Great Wall Motors. "FCA houdt volledig vast aan haar plan voor 2014-2018 waarbij elk van de gestelde doelstellingen met nog zes kwartalen te gaan al gehaald zijn," aldus het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf in het tweeregelige bericht aan de financiële markten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinezen geven toe: wij willen FCA. Of alleen Jeep. - Automobielmanagement.nl

Chinezen geven toe: wij willen FCA. Of alleen Jeep.

Het Chinese autobedrijf Great Wall Motors denkt concreet over een bod op Fiat Chrysler Automobiles of onderdelen daarvan, met name Jeep. ‘’We hebben op dit moment de intentie om te kopen,” aldus een woordvoerder naar aanleiding van aanhoudende geruchten over Chinese belangstelling voor FCA.

"Ons strategische doel is om de grootste fabrikant van SUV’s ter wereld te worden. Jeep binnenhalen zou ons in staat stellen om dat doel sneller en beter te bereiken dan op eigen kracht," citeert Automotive News de woordvoerder. Great Wall Motors zou Fiat Chrysler inmiddels hebben verzocht om een gesprek over een mogelijk bod, heeft bestuursvoorzitter Wang Fengying duidelijk gemaakt.

Fiat Chrysler zelf stelt echter in een verklaring dat het niet is benaderd door Great Wall Motors. "FCA houdt volledig vast aan haar plan voor 2014-2018 waarbij elk van de gestelde doelstellingen met nog zes kwartalen te gaan al gehaald zijn," aldus het Italiaans-Amerikaanse autobedrijf in het tweeregelige bericht aan de financiële markten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding