VW is hiermee overigens wel weer aardig opgekrabbeld na de enorme klappen die de koers had opgelopen in de eerste weken na het openbaar worden van dieselgate. Op vrijwel gelijke hoogte, namelijk een beurswaarde van 75,7 miljard dollar, komt de alliantie van Renault en Nissan met Mitsubishi.

BMW op 5 

Daimler zit in feite in dezelfde kopgroep, want dat is met 75,6 miljard slechts een fractie minder waard dan Renault/Nissan. Die kleine achterstand liep Daimler op door een koersdaling met tien procent in de eerste helft van dit jaar. De top vijf van waardevolste autobedrijven ter wereld wordt afgesloten door BMW dat tegen de huidige koers 61,1 miljard dollar waard is.

Opvallende nieuwkomer: Tesla 

Opvallende nieuwkomer is vervolgens Tesla dat door de enorme waardering op Wall Street nu op een beurswaarde staat van 60,5 miljard dollar. Tesla is daarmee nog steeds meer waard dan de grote Amerikaanse collega’s General Motors en Ford.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding